Gönderen Konu: Güveçte Köfteli Karnabahar Yemeği  (Okunma sayısı 1306 defa)

  • Admin
  • Profesyonel
  • *
  • Konu Sahibi
  • İleti: 7966
  • Konu Sayısı: 4292
  • Teşekkür Puanı : 512
  • forumsonbahar
Güveçte Köfteli Karnabahar Yemeği
« : 02 Aralık 2016, 22:57:58 »


MALZEMELER

Kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı galeta unu
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Küçük bir karnabahar
1 orta boy soğan
1 küçük havuç
1 su bardağı bezelye
1 orta boy patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Güveçte Köfteli Karnabahar Yemeği Tarifi

Karnabaharları küçük küçük çiçeklerine ayıralım.
Bol suda yıkayalım.
Patates ve havuçları de soyduktan sonra küp küp doğrayalım.
Geniş bir tavanın içerisine sebzeleri alalım ve 1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayalım.
Soğanı küp küp ya da söğüş olarak doğrayın ve fırın tepsisine dökün.
Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, galeta unu, kimyon, karabiber, toz biber ve tuzu ekleyerek güzelce yoğurun.
Ceviz büyüklüğüne yakın top top köfteler hazırlayın.
Tavaya hazırladığınız köfteleri alın biraz yağ ilave edin ve köfteleri soteleyin.
Hafifçe haşlanan sebzeleri, köfteyi fırın tepsisine soğanların üzerine ekleyin.
Salçayı bir kaseye alın ve üzerini su ile doldurarak özeyin ardından tepsiye dökün.
Fırın tepsisinin üzerini folyo ile kapatarak fırına sürün.
Yemek pişmeye yakın folyoyu kaldırın ve 10 dakika kadar daha pişirerek üzerini kızartın.
Afiyet olsun…

Konuyu sosyal ağlarda paylaş

Ana sayfaya dön

  • Kurucu
  • Profesyonel
  • *
  • İleti: 11303
  • Konu Sayısı: 405
  • Teşekkür Puanı : 1563
  • forumsonbahar
Ynt: Güveçte Köfteli Karnabahar Yemeği
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2016, 23:12:02 »
emeklerine sağlık  tebrikler thankss0