forumsonbahar
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Ara
Etiket
Takvim
Giriş Yap
Kayıt Ol
forumsonbahar
»
Ne Pişirelim (Yemek Tarifleri)
»
Yemek Tarifi Çeşitleri
»
Et Yemekleri Tarifi
»
Patlıcanlı Püreli Kebap
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Patlıcanlı Püreli Kebap (Okunma sayısı 1316 defa)
ilhan_54
Admin
Profesyonel
Konu Sahibi
İleti: 7966
Konu Sayısı: 4292
Teşekkür Puanı
:
512
forumsonbahar
Patlıcanlı Püreli Kebap
«
:
26 Aralık 2016, 20:21:21 »
500 Gram Kuzu Kuşbaşı
3 Adet Bostan Patlıcan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan
1 Kase Mantar
2 Adet Yeşil Biber
2 Adet Domates
1 Adet Kırmızı Biber
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Su
Üzeri İçin:
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Adet Haşlanmış Patates
1 Su Bardağı Süt
Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlı püreli kebap tarifimizin öncelikle etli harcını hazırlıyoruz. Mantarları doğruyoruz.
Kırmızı ve yeşil biberlerin iç çekirdeklerini ayıklayıp, doğruyoruz. Domateslerin de kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Soğanı küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan tenceremize biraz zeytinyağı döküyoruz.
Kuzu kuşbaşı etlerini tenceremize alıyoruz. Kavuruyoruz. Etler suyunu bırakıp, çektikten sonra üzerine doğradığımız mantarları ilave ediyoruz. Mantarlar da suyunu bırakıp,çektikten sonra soğan ve biberleri ilave ediyoruz.
Kavurmaya devam ediyoruz. Soğan ve biberler de kavrulduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ve doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
Daha sonra üzerini örtecek şekilde sıcak suyunu veriyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta patlıcanlı püreli kebap tarifimizin patates püresini hazırlamaya başlıyoruz.
Tenceremize 4 adet haşlanmış patatesi rendeliyoruz. Tenceremizi ocağa alıyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Sonra da üzerine 1 su bardağı sütü yavaş yavaş döküyoruz. Tuz serpiyoruz.
Bir yandan da patates püremizi pişiriyoruz. Patates püremiz kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan patates püremizi şanti torbasına dolduruyoruz. Diğer taraftan bostan patlıcanlarımızı 2 parmak kalınlığında halka halka dilimliyoruz.
Dilimlediğimiz patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz. Bu arada pişen etli harcımızı ocaktan alıyoruz. Her patlıcan diliminin üzerine paylaştırarak koyuyoruz.
Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Bir müddet patlıcanları pişirdikten sonra yemeğimizi fırından çıkartıyoruz. Üzerine şanti torbasından patates püresini şekilli olarak sıkıyoruz. Tekrardan fırına vererek, pişirmeye devam ediyoruz.
Kayıtlı
Konuyu sosyal ağlarda paylaş
Ana sayfaya dön
Tweet
@ynur
Kurucu
Profesyonel
İleti: 11303
Konu Sayısı: 405
Teşekkür Puanı
:
1563
forumsonbahar
Ynt: Patlıcanlı Püreli Kebap
«
Yanıtla #1 :
27 Aralık 2016, 01:59:30 »
emeklerine sağlık
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Etiket:
patlıcanlı püreli kebap
forumsonbahar
»
Ne Pişirelim (Yemek Tarifleri)
»
Yemek Tarifi Çeşitleri
»
Et Yemekleri Tarifi
»
Patlıcanlı Püreli Kebap
Yukarı git
Aşağı git