Gönderen Konu: Tavuklu Patates Topları  (Okunma sayısı 1325 defa)

  • Admin
  • Profesyonel
  • *
  • Konu Sahibi
  • İleti: 7966
  • Konu Sayısı: 4292
  • Teşekkür Puanı : 512
  • forumsonbahar
Tavuklu Patates Topları
« : 29 Aralık 2016, 18:27:10 »


Malzeme Listesi

1 adet kalçalı tavuk budu
1 kase garnitür (bezelye, havuç, patates)
3 adet patates
2 adet yumurta
2 su bardağı ekmek kırıntısı ya da galeta unu
göz kararı kızartma için sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Adım 1

Kalçalı tavuk budunu iyice haşlayıp didikleyin ve çok küçük parçalar halinde kesin. Garnitürün suyunu süzüp tavuk parçalarına karıştırın. Bu arada 1 çay kaşığı tuz ve karabiber de ekleyin.

Adım 2

Patateslerin kabuklarını soyup iyice haşladıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edip ezerek püre haline getirin.

Adım 3

2 adet yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Dondurma kaşığı ile patates püresi alıp ortasına parmağınızla bastırarak fazlalığı kenarlarda kalacak şekilde boşluk yaratın.

Adım 4

Boşluğa 1 tatlı kaşığı kadar tavuklu harçtan koyduktan sonra kenardaki fazlalıkları elinizle üstünü örterek kapatın. Sonra dondurma kaşığından tabağa çıkarın.

Adım 5

Hazır olan topları 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra yumurtaya ve ekmek kırıntısına bulayarak kızgın ve bol yağda kızartın.

Adım 6

Kızaran topları mutfak havlusunun üzerine çıkarıp fazla yağını aldıktan sonra istediğiniz sosla servis edebilirsiniz.

Konuyu sosyal ağlarda paylaş

Ana sayfaya dön

  • Kurucu
  • Profesyonel
  • *
  • İleti: 11303
  • Konu Sayısı: 405
  • Teşekkür Puanı : 1563
  • forumsonbahar
Ynt: Tavuklu Patates Topları
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2016, 00:25:47 »
emeklerine sağlık