Gönderen Konu: Rokalı Kebap Tarifi  (Okunma sayısı 1359 defa)

  • Admin
  • Profesyonel
  • *
  • Konu Sahibi
  • İleti: 7966
  • Konu Sayısı: 4292
  • Teşekkür Puanı : 512
  • forumsonbahar
Rokalı Kebap Tarifi
« : 19 Aralık 2016, 23:36:49 »


Malzemeler

400 gram dana eti
1 demet roka
2 adet tırnak pide
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kâse süzme yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Pul biber
Tuz



Rokalı Kebap Tarifi için;

Dana etini küçük küçük doğrayın. Tavaya biraz zeytinyağı dökün ve zeytinyağı kızınca etleri soteleyin.

Tırnak pideleri küp küp doğrayın. Başka bir tavada, 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ve çok az zeytinyağı ile küp doğranmış pideleri kızartın.

İyice sotelenen etlere tuz serpin ve 4 -5 dakika kadar daha pişirin. Kızaran pideleri servis tabağına alın. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile bir tutam pul biberi soteleyerek sos hazırlayın. Süzme yoğurda da bir tutam tuz ilave edip çırpın.

Pidelerin üzerine çırptığınız süzme yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine de tereyağlı ve pul biberli sosu gezdirin. Daha sonra roka yapraklarını dizin ve yaprakların üzerine de sotelediğiniz etleri yerleştirin. Hazırladığınız rokalı kebabı sıcak olarak servis edin.

Konuyu sosyal ağlarda paylaş

Ana sayfaya dön

  • Kurucu
  • Profesyonel
  • *
  • İleti: 11303
  • Konu Sayısı: 405
  • Teşekkür Puanı : 1563
  • forumsonbahar
Ynt: Rokalı Kebap Tarifi
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2016, 23:39:56 »
emeklerine sağlık  thankss0