Gönderen Konu: Patlıcanlı Püreli Kebap  (Okunma sayısı 1325 defa)

  • Admin
  • Profesyonel
  • *
  • Konu Sahibi
  • İleti: 7966
  • Konu Sayısı: 4292
  • Teşekkür Puanı : 512
  • forumsonbahar
Patlıcanlı Püreli Kebap
« : 26 Aralık 2016, 20:21:21 »



500 Gram Kuzu Kuşbaşı
3 Adet Bostan Patlıcan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan
1 Kase Mantar
2 Adet Yeşil Biber
2 Adet Domates
1 Adet Kırmızı Biber
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Su
Üzeri İçin:
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Adet Haşlanmış Patates
1 Su Bardağı Süt
Tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanlı püreli kebap tarifimizin öncelikle etli harcını hazırlıyoruz. Mantarları doğruyoruz.

Kırmızı ve yeşil biberlerin iç çekirdeklerini ayıklayıp, doğruyoruz. Domateslerin de kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Soğanı küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan tenceremize biraz zeytinyağı döküyoruz.

Kuzu kuşbaşı etlerini tenceremize alıyoruz. Kavuruyoruz. Etler suyunu bırakıp, çektikten sonra üzerine doğradığımız mantarları ilave ediyoruz. Mantarlar da suyunu bırakıp,çektikten sonra soğan ve biberleri ilave ediyoruz.

Kavurmaya devam ediyoruz. Soğan ve biberler de kavrulduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ve doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Karıştırıyoruz.

Daha sonra üzerini örtecek şekilde sıcak suyunu veriyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta patlıcanlı püreli kebap tarifimizin patates püresini hazırlamaya başlıyoruz.

Tenceremize 4 adet haşlanmış patatesi rendeliyoruz. Tenceremizi ocağa alıyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Sonra da üzerine 1 su bardağı sütü yavaş yavaş döküyoruz. Tuz serpiyoruz.

Bir yandan da patates püremizi pişiriyoruz. Patates püremiz kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan patates püremizi şanti torbasına dolduruyoruz. Diğer taraftan bostan patlıcanlarımızı 2 parmak kalınlığında halka halka dilimliyoruz.

Dilimlediğimiz patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz. Bu arada pişen etli harcımızı ocaktan alıyoruz. Her patlıcan diliminin üzerine paylaştırarak koyuyoruz.

Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Bir müddet patlıcanları pişirdikten sonra yemeğimizi fırından çıkartıyoruz. Üzerine şanti torbasından patates püresini şekilli olarak sıkıyoruz. Tekrardan fırına vererek, pişirmeye devam ediyoruz.

Konuyu sosyal ağlarda paylaş

Ana sayfaya dön

  • Kurucu
  • Profesyonel
  • *
  • İleti: 11303
  • Konu Sayısı: 405
  • Teşekkür Puanı : 1563
  • forumsonbahar
Ynt: Patlıcanlı Püreli Kebap
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2016, 01:59:30 »
emeklerine sağlık