Gönderen Konu: Biftek Sarma Tarifi  (Okunma sayısı 1070 defa)

  • Admin
  • Profesyonel
  • *
  • Konu Sahibi
  • İleti: 7966
  • Konu Sayısı: 4292
  • Teşekkür Puanı : 512
  • forumsonbahar
Biftek Sarma Tarifi
« : 28 Mart 2016, 23:16:32 »

MALZEMELER
10 adet biftek
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet kırmızı biber
2 adet havuç
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
1 tutam biberiye

Et Sosu İçin;

1 adet kuru soğan
2 yemek kasığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz

Sebze Sosu İçin;

1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

HAZIRLANIŞI
Et sosu için, soğanı doğrayın. Üzerine kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Bu sosu etlere döküp biraz bekletin. Sonrasında havuç, yeşil biber ve patlıcan hariç diğer sebzeleri julyen şekilde doğrayın. Patlıcan, biber ve havucu ise tepesinden dörde bölüp 4 parmak kalınlığında kesin. Diğer tarafta sebze sosu için, bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın. Bu sosu da doğradığınız sebzelerin üzerine dökün. Sonrasında biftekleri bu sebzelerden koyup rulo gibi sarın. Açılmaması için üzerine kürdan batırın.Daha sonra tencereye yerleştirip üzerine suyu ve biberiyeyi dökerek pişirin.
Alinti

Konuyu sosyal ağlarda paylaş

Ana sayfaya dön

  • Kurucu
  • Profesyonel
  • *
  • İleti: 11303
  • Konu Sayısı: 405
  • Teşekkür Puanı : 1563
  • forumsonbahar
Ynt: Biftek Sarma Tarifi
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2016, 23:30:05 »
nefis görünüyor emeklerine sağlık  tebrikler thankss0