Gönderen Konu: Çökertme Kebabı Tarifi  (Okunma sayısı 1744 defa)

  • Admin
  • Profesyonel
  • *
  • Konu Sahibi
  • İleti: 7966
  • Konu Sayısı: 4292
  • Teşekkür Puanı : 512
  • forumsonbahar
Çökertme Kebabı Tarifi
« : 25 Ekim 2017, 02:53:29 »


Çökertme kebabı malzemeleri:

3 adet patates,

250 gram bonfile et,

3 adet domates,

1 adet soğan,

1 diş sarımsak,

3 yemek kaşığı yoğurt,

Sıvı yağ,

Tuz,

Karabiber.

Çökertme kebabı yapılışı:

Öncelikle bonfile etlerimizi julyen diye tabir edilen şekilde ince ince doğruyoruz. Daha sonrasında etlerimizi içine koyacağımız tavamızı ocağımıza alıp iyice ısıtıyoruz. Doğradığımız etlerimizi iyice ısıttığımız tavamızın içerisine atıyoruz ve etlerimiz yumuşayana kadar soteliyoruz. Etlerimiz bir kenarda sotelenirken bizler de patateslerimizi soyup, çok ince ve uzun olacak biçimde doğruyoruz. Başla bir tenceremizin içerisine koyduğumuz yağımızı kızdırıp içerisine patateslerimizi atıyoruz. Kızaran patateslerimizin fazla yağını çekmesi için peçetenin üzerine alıyoruz. Soğanımızı ve sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz ve yumuşayan etlerimizin üzerine ekliyoruz.

Etlerimize malzemelerimizi ekledikten sonra üzerine biraz sıvı yağ, karabiber ve tuz ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. Domateslerimizi ise başka bir tencerenin içerisine rendeleyip, üzerine tuzumuzu ve karabiberimizi, biraz da sıvı yağımızı ilave ediyoruz. Hazırladığımız domates karışımı sos kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Servis yapmak için öncelikle tabağımıza kızarmış patateslerimizi koyuyoruz sonra patateslerimizin üzerine yoğurdumuzu ilave ediyoruz. Yoğurdumuzun üzerine de etimizi yayıyoruz ve en üste de domates sosumuzu gezdiriyoruz. Böylelikle çökerme kebabımız hazır olmuş oluyor. Sıcak bir şekilde sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

Konuyu sosyal ağlarda paylaş

Ana sayfaya dön

  • Kurucu
  • Profesyonel
  • *
  • İleti: 11303
  • Konu Sayısı: 405
  • Teşekkür Puanı : 1563
  • forumsonbahar
Ynt: Çökertme Kebabı Tarifi
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2017, 01:12:19 »
emeklerine sağlık 


  • Admin
  • Profesyonel
  • *
  • İleti: 513
  • Konu Sayısı: 1
  • Teşekkür Puanı : 25
  • forumsonbahar
Ynt: Çökertme Kebabı Tarifi
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2017, 23:13:37 »
Emeğine sağlık abi  thankss0