forumsonbahar
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Ara
Etiket
Takvim
Giriş Yap
Kayıt Ol
forumsonbahar
»
Ne Pişirelim (Yemek Tarifleri)
»
Yemek Tarifi Çeşitleri
»
Et Yemekleri Tarifi
»
Çökertme Kebabı Tarifi
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Çökertme Kebabı Tarifi (Okunma sayısı 1744 defa)
ilhan_54
Admin
Profesyonel
Konu Sahibi
İleti: 7966
Konu Sayısı: 4292
Teşekkür Puanı
:
512
forumsonbahar
Çökertme Kebabı Tarifi
«
:
25 Ekim 2017, 02:53:29 »
Çökertme kebabı malzemeleri:
3 adet patates,
250 gram bonfile et,
3 adet domates,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı yoğurt,
Sıvı yağ,
Tuz,
Karabiber.
Çökertme kebabı yapılışı:
Öncelikle bonfile etlerimizi julyen diye tabir edilen şekilde ince ince doğruyoruz. Daha sonrasında etlerimizi içine koyacağımız tavamızı ocağımıza alıp iyice ısıtıyoruz. Doğradığımız etlerimizi iyice ısıttığımız tavamızın içerisine atıyoruz ve etlerimiz yumuşayana kadar soteliyoruz. Etlerimiz bir kenarda sotelenirken bizler de patateslerimizi soyup, çok ince ve uzun olacak biçimde doğruyoruz. Başla bir tenceremizin içerisine koyduğumuz yağımızı kızdırıp içerisine patateslerimizi atıyoruz. Kızaran patateslerimizin fazla yağını çekmesi için peçetenin üzerine alıyoruz. Soğanımızı ve sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz ve yumuşayan etlerimizin üzerine ekliyoruz.
Etlerimize malzemelerimizi ekledikten sonra üzerine biraz sıvı yağ, karabiber ve tuz ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. Domateslerimizi ise başka bir tencerenin içerisine rendeleyip, üzerine tuzumuzu ve karabiberimizi, biraz da sıvı yağımızı ilave ediyoruz. Hazırladığımız domates karışımı sos kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Servis yapmak için öncelikle tabağımıza kızarmış patateslerimizi koyuyoruz sonra patateslerimizin üzerine yoğurdumuzu ilave ediyoruz. Yoğurdumuzun üzerine de etimizi yayıyoruz ve en üste de domates sosumuzu gezdiriyoruz. Böylelikle çökerme kebabımız hazır olmuş oluyor. Sıcak bir şekilde sevdiklerinize servis edebilirsiniz.
Kayıtlı
Konuyu sosyal ağlarda paylaş
Ana sayfaya dön
Tweet
@ynur
Kurucu
Profesyonel
İleti: 11303
Konu Sayısı: 405
Teşekkür Puanı
:
1563
forumsonbahar
Ynt: Çökertme Kebabı Tarifi
«
Yanıtla #1 :
26 Ekim 2017, 01:12:19 »
emeklerine sağlık
Kayıtlı
?????
Admin
Profesyonel
İleti: 513
Konu Sayısı: 1
Teşekkür Puanı
:
25
forumsonbahar
Ynt: Çökertme Kebabı Tarifi
«
Yanıtla #2 :
26 Ekim 2017, 23:13:37 »
Emeğine sağlık abi
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Etiket:
Çökertme kebabı tarifi
kolay et yemekleri tarifi
et yemekleri
kebap tarifleri
etli yemekler
forumsonbahar
forumsonbahar
»
Ne Pişirelim (Yemek Tarifleri)
»
Yemek Tarifi Çeşitleri
»
Et Yemekleri Tarifi
»
Çökertme Kebabı Tarifi
Yukarı git
Aşağı git