Gönderen Konu: Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi  (Okunma sayısı 2154 defa)

  • Admin
  • Profesyonel
  • *
  • Konu Sahibi
  • İleti: 7966
  • Konu Sayısı: 4292
  • Teşekkür Puanı : 512
  • forumsonbahar
Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi
« : 01 Kasım 2017, 19:24:36 »
Bu gün cok canim cekti resimlerle  avundum 

sizlerlede paylasmak istedim
İrmik tatlısının lezzetini bir kat daha arttırmak ve damaklarda kalıcı bir tat bırakmak üzere bu sefer tarifine şerbet ekliyor ve fırında pişiriyoruz.





KAÇ KİŞİLİK
10 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
1 saat

Tarifi Yazdır
Malzemeler
•9 yemek kaşığıirmik
•9 yemek kaşığıtoz şeker
•3 adetyumurta
•1 çay bardağıyoğurt
•2 su bardağıun
•1 su bardağısüt
•1 paketkabartma tozu
•1 paketvanilya
Fırın kabını yağlamak için:
•1 yemek kaşığıtereyağı
Şerbeti için:
•2 su bardağısu
•2 su bardağıtoz şeker
•1/2 adetlimon suyu
Servisi için:
•2 yemek kaşığırendelenmiş hindistan cevizi
Püf Noktası
Şerbetli tatlılarda şerbetin kıvamı ve dökülme zamanı çok önemlidir. Bu tür tatlılarda tatlı fırından çıkınca yani sıcakken üzerine ılık şerbet dökülmelidir.

Nasıl Yapılır?
1.Yumurtalar, toz şeker ve yoğurdu derin bir kapta mikser yardımıyla toz şeker eriyene kadar çırpın.

2.Süt, vanilya, elenmiş un, irmik ve kabartma tozunu sırasıyla ekleyerek karıştırın.

3.Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

4.Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu 10 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu katın ve kaynayan şerbeti 5 dakika sonra ocaktan alın, ılınması için bekletin.

5.Fırından aldığınız tatlının üzerine ılık şerbeti dökün, şerbetini içine çekmesi için 10 dakika kadar bekledikten sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Alinti

Konuyu sosyal ağlarda paylaş

Ana sayfaya dön

  • Kurucu
  • Profesyonel
  • *
  • İleti: 11303
  • Konu Sayısı: 405
  • Teşekkür Puanı : 1563
  • forumsonbahar
Ynt: Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2017, 00:58:50 »
emeklerine sağlık